Infermieri

Çfarë është vernix caseosa?

Post Image

Vernix caseosa është një shtresë mbrojtëse në lëkurën e bebes tuaj. Duket si një substancë e bardhë, e ngjashme me djathin. Kjo shtresë krijohet në lëkurën e foshnjës ndërsa është në uterus. Për të kuptuar rolin e vernix caseosa, mendoni se si lëkura juaj i përgjigjet ekspozimit të tepërt të ujit. Pas notit ose banjës, nuk duhet shumë kohë që gishtat dhe lëkura juaj...

Vernix caseosa është një shtresë mbrojtëse në lëkurën e bebes tuaj. Duket si një substancë e bardhë, e ngjashme me djathin. Kjo shtresë krijohet në lëkurën e foshnjës ndërsa është në uterus. Për të kuptuar rolin e vernix caseosa, mendoni se si lëkura juaj i përgjigjet ekspozimit të tepërt të ujit. Pas notit ose banjës, nuk duhet shumë kohë që gishtat dhe lëkura juaj të krijojë rrudha. Lëngu amniotik ka të njëjtin efekt tek bebet. Për gati 40 javë me radhë, bebi 'noton' në lëngun amniotik. Pa këtë mbrojtje, lëkura e një foshnje do të copëtohet ose rrudhet në jetën e tij intrauterine.Vernix caseosa kontribuon që foshnjat të kenë lëkurë të butë pas lindjes. Ai gjithashtu mbron lëkurën e fëmijës tuaj nga infeksionet intrauterine. ▶️Perfitimet të tjera: ✅Ka veti antimikrobike Vernixi gjithashtu mund të mbrojë një të porsalindur nga infeksionet pas lindjes. Kjo për shkak se veshja përmban antioksidantë, si dhe veti anti-infektive dhe anti-inflamatore. ✅Siguron lubrifikimin gjatë kalimit përmes kanalit të lindjes.  Vernixi gjithashtu zvogëlon fërkimet ndërsa fëmija juaj kalon përmes kanalit të lindjes. ✅Ndihmon në rregullimin e temperaturës së trupit të foshnjës Mbajtja e vernix caseosa në lëkurën e foshnjës për aq kohë sa është e mundur, mund të stabilizojë natyrshëm temperaturën e trupit të tyre. ✅Hidraton lëkurën e bebes tuaj Vernixi gjithashtu kontribuon në ruajtjen e lëkurës më të butë dhe të lëmuar gjatë lindjes dhe pas lindjes. Kjo substancë është si një krem ​​hidratues natyral për foshnjat, duke mbrojtur lëkurën e tyre nga tharja dhe plasaritjet. MSc.Elson Jaçaj +355682477367


Para

Çfarë ësht...

Pas

Pse uji ës...


0 Komente

Lër një koment

Hyr për të lënë një koment.