Infermieri

Parimet e mjekimit të COVID-19

Post Image

Pacientët që kanë sëmundje të lehtë zakonisht shërohen në shtëpi, me kujdes mbështetës dhe izolim. Mund të jetë e dobishme për njerëzit që janë në rrezik të lartë për komplikime të kenë një oksimetër impulsi për të vetë-monitoruar ngopjen e oksigjenit. Pacientët që kanë sëmundje të moderuar duhet të monitorohen nga afër dhe nganjëherë të shtrohen në spital; ata me sëmundje...

Pacientët që kanë sëmundje të lehtë zakonisht shërohen në shtëpi, me kujdes mbështetës dhe izolim. Mund të jetë e dobishme për njerëzit që janë në rrezik të lartë për komplikime të kenë një oksimetër impulsi për të vetë-monitoruar ngopjen e oksigjenit. Pacientët që kanë sëmundje të moderuar duhet të monitorohen nga afër dhe nganjëherë të shtrohen në spital; ata me sëmundje të rëndë duhet të shtrohen në spital. Nëse ka prova klinike të pneumonisë bakteriale, terapia empirike antibakteriale është e arsyeshme, por duhet të ndalet sa më shpejt që të jetë e mundur. Trajtimi empirik për gripin mund të aplikohet kur transmetimi sezonal i gripit po ndodh derisa të njihen rezultatet e testimit specifik. Trajtimi i Covid-19 varet nga faza dhe ashpërsia e sëmundjes. Për shkak se replikimi i SARS-CoV-2 është më i madhi menjëherë para ose menjëherë pas shfaqjes së simptomës, ilaçet antivirale (p.sh., remdesivir dhe trajtimet e bazuara në antitrupa) janë të mundshme të jetë më efektive kur përdoren herët. Më vonë gjatë sëmundjes, një gjendje hiperinflamatore dhe koagulopatia mendohet se çojnë në komplikime klinike; në këtë fazë, ilaçet antiinflamatore, imunomodulatorët, antikoagulantët ose një kombinim i këtyre trajtimeve mund të jenë më efektivë sesa agjentët antiviralë. Nuk ka trajtime të aprovuara për Covid-19 por disa ilaçe janë treguar të dobishme. MSc.Elson Jaçaj


Para

Dhimbja e...

Pas

Motorika f...


0 Komente

Lër një koment

Hyr për të lënë një koment.